JellyPages.com

komli

Saturday, 30 November 2013

Maggie Bakar

Assalamualaikum
Cuti sekolah dah start. Kali ni abang sedare aku plak join dok umah aku. Lewat malam mesti lapar. Abang sedare ni aku ni kecik lagi umurnya. Baru form 2. Tapi disebab bapak dia adalah abang pada bapak aku so automatic aku kene respect dia as abang. Ini rules family yang paling boring....hahahahha  depan bapak dia kene panggil abang. Belakang len cite la.... hahahah. Satu hal kalau aku masak pasti dia adalah orang paling menyebok nak tolong.
 
bahan
  • ayam cincang
  • bawang putih
  • bawang merah
  • serbuk cili kering
  • Maggie sedap goreng
  • telur
  • minyak masak
  • serbuk lada hitam
  • garam
  • serbuk perasa
orait panaskan minyak dan tumis mereka dulu
 
hahahahha time ni macam diam je.... rupe-rupenye api mati... pengsan...
 
masuk ayam+garam+serbuk parasa. Tumis hingga garing ayam tu okes
 
Maggie......semua tau kot proses Maggie ni. x yah goreng. rebus lalu gaul dengan perencah dia.
 
 
masuk ayam yang telah digoreng tadi
 
tara..... dah gaul okes
 
masuk minyak dalam Loyang kemudian telur
 
masuk Maggie tadi dan tekan2 sikit bagi mampat
 
tuang lagi telur atas Maggie
dah boleh bakar dalam 20 minit dengan suhu perlahan.
tara....... dah siap.... tunggu 5 minit pepehal pon
 
okes kat intu de pises
 
orait.... dah boleh makan.
 
ok. Kat atas Maggie tu boleh la bubuh sayur atau apa2 yang disukai.... soalnya dapur gue lagi kong neh.... apa pun tara only Maggie hahahah so gini la jadinya. Tips dia selain daripada makan dengan sos untuk sedapkan lagi Maggie ni bolehlah makan sambil layan lagu dibawah. Selamat mencuba.
 
 
 

4 comments:

  1. wahh rajin akk buat..mesti sedap nie..hehe

    ReplyDelete
  2. wah bestnye!! singgah sini jom http://fazira-chaoticgirlblog.blogspot.com/2013/11/freedom-yeahhh.html

    ReplyDelete
  3. hahahah more to rajin dalam keterpaksaan hahahahah

    ReplyDelete