JellyPages.com

komli

Sunday, 1 December 2013

Restoran Wawa

Assalamualaikum
Abang sedare aku ada request nak makan steamboat. So ayah aku ajak ke shabu- shabu je. Tapi aku ni dah naik jemu plak ke shabu2. So aku try cari tempat lain. Jumpa yang ini....
 
Ok dah sampai. Tapi Wawa Zainal xde..... kuciwa aku untuk melihat kecumilannya.
 
air
 
nasi goreng paprik
 
 
nasi goreng ikan masin
 
steak
 
the kill steamboat n gril yang pakai dapur arang
 
sambal yang superb
 
bahan untuk steamboat dan grill
 
orait boleh la memasak..... api kuat muka pon hangit hahahahah
 
stall western food
 
stall steamboat n grill
 
bangunan restoran
 
makan kat luar je
 
masa aku sampai orang x ramai.... lama2 x cukup meja
 
meja pon x banyak...
 
Babai Wawa Zainal.... semuga bahagia disamping keluarga :)
 
tipu..... mana ale Wawa Zainal ma..... Wawawak ate la....
 
ok. Total rm70++++. Kire murahlah untuk semua makanan di atas ni. Sedap? kuah steamboat tomyam ok sup no. Daging, ayam ok fresh. Sambal or kuah dia memang sedap. Steak ok. Layanan fail. Aku sampai2 je dekat 5 minit jugak baru la orang datang ambik ode. Masa tu x la ramai orang. Then masa ambik ode aku Tanya pasal steamboat memandangkan situkang ambik ode ni ala ala selow x bawak menu. Patut bawak la menu .... aku Tanya steamboat tu mcm mn. Dia cakap yang 1 set  rm24 dan 1 set lagi rm42. Aku Tanya lagi set dia mcm mn. Dia cakap "1 set 1 set" adeh ada gak yang telan kasut ni kang. Aku cakap la... menu xde ke? Terus siselow ni pegi ambik sambil menjeling aku. Masa tengah ode plak belum habis ode dia dah lari. sabar je lahkannn...  masa nak balik dia memang tunggu aku kot. Maybe dia nak say goodbye so dia tunggu lah depan restoran dengan renungan yang tajam .... hahahhaahha ape ape je lah cik kak hoi.... aku dah kenyang aku nak balik. Esok2 jumpa lagi kalau terbukak hati aku nak pegi . Selamat mencuba
lokasi
Lot 140, Jalan Ampang, Tambun
31400 Ipoh

5 comments:

  1. betul ke tu restoran wawa??haha..btw sye memang suka steamboat,tp dah skali akak terkena mcm tu,memang tak la nak pergi haha
    sye klik nuffnang^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nama restoran tu Restoran Wawa.... tapi bukan la wawa zainal punye... heheheheh

      Delete
  2. alamak kat ipoh. huhu.. jauh tu nak pergi.
    tapi tengokkan makanan dia suma nampak not bad la murah

    ReplyDelete
  3. ingat dekat KL, baru nak cuba hihihi...

    ReplyDelete