JellyPages.com

komli

Sunday, 16 February 2014

Restoran Mee Udang Hijau Kuning

Assalamualaikum
okes.... Keterlajakan aku ke kedai ni adalah disebabkan ketutupan Satay Kajang dibelakangnya. Bukan tutup terus.... tapi hr tu cuti. so mengambil tindakan sepantas kilat kerana usus perut masing masing dah menari gelek singgah di kedai ni. 

okes.... sudah sampe....

antara air yang sempat digambarkan

mee udangnya

daging masak merah

aku x pasti... rasanye mee ladna

pon begitu seperti yang di atas

daging masak merah gak kot heheheheh

nasi gorengnya

sate.....

kuah sate la ...pe lagikan....

dr luar

para family

total rm103. X mahal. Gambar makan x diambik sepenuhnya sebab tau tau dah habis....hehehehehe makan sedap. tempat ok. ada ruang untuk suka yang ekon ekonan. Tapi 1 je la aku tertanya tanya dalam minda yang tak berapa betul ni. Setau aku ada seafood fresh. tapi aquarium dan air saje yang ada masa aku datang. mungkin xde stock ke hape aku x tau la kan... pe pun selamat mencuba. alamat penoh xde. Restoran ni dekat Uptown Tambun. Tepi jalan dah nampak ok. 

Thursday, 30 January 2014

Restoran Ayam Hainan

Assalamualaikum....
Perapan kedua hr ni.... hehehhe... memang kompem x ingat bile pegi..... dalam bulan lepas mcm tu la...

Dah sampai

oraitttt air airan

Lin punya

mak I punya

beefsteak

nasi ayam

dalam kedai

stall yong tau fu

apa???? 

ok. makan boleh tahan. Harga pon ok. Yong Tau Fu sini memang sedap. Lokasi Manjoi. Jalan lupa. Nanti ingat aku update ok.  Kedai ni dalam sekolah agama rakyat x silap aku. berhadapan dengan masjid. Selamat mencuba.

Medan Selera Greentown

Assalamualaikum
Tentu peminat2 merindukan saatnya gue perform.... hahahhaha ok.... bz clear... bloggo time.... but sorry.... banyak entry lama yg diperap dgn pekasam dan br sekarang boleh digoreng .... ok ....
Entah bile aku pegi.... awal bulan hari tu rasanya... apa yg sepesel tempat ni? dulu mee rojak dan abc nya dekat jalan hospital memang best.... dah lama pon pindah sini. memang legend 2 menu ni.

ok sampai....

stall mee rojak

mee rojak

rojak

stall abc

abc

harga patut. cuma tempat ni agak kotor sikit. Aku memang selalu gak pegi sini untuk makan mee rojak dan abc. Apa pun terpulanglah.... keadaan stall pon sedeh.... terlalu sempit. ntah mcm mn la..... haishhh.... 
ok location depan Greetown Mall sebelah Hindu Temple. Selamat mencuba

Friday, 3 January 2014

Nasi Ayam Taugeh & Katering

Assalamualaikum
Malam tahun baru cari makan sedap. So decide ke sini lagi pon mood ala ala nak mengnasik ayam.
 
yuhuuu I dah sampai dah ni
 
air airan
 
nasi ayam Hainan
 
set dgn nasi ayam Hainan
 
nasi ayam taugeh
 
ayam panggang
 
sekitar restoran
 
makan bersila pon ada
 
station nasi ayam dan yong tau fu
 
okay untuk tahun baru ni I nak upgrade sikit.... cakap omputih....
bantah? sila kemukakan bantahan huh....
 
ok. total rm 34+++ camtu la.... lupa lagi hahahhaha makan ok boleh tahan. Tempat bersih selesa. ala garden gitu. Selamat mencuba.
Lokasi Manjoi

Thursday, 2 January 2014

Uptown Tambun

Assalamulaikum....
Berjalan meronda menghiburkan sang abang sepupu yang masih kecik.... so bawak dia ke Uptown Tambun yang ada menatang ni RIDE ATV. Dia memang minat motorcross dan pernah jadi champion termuda dalam beberapa acara. rm15 untuk 10 minit. Tapi aku rasa lebih masa yang dibagi memandangkan belum ramai orang. aku pon x ketinggalan tumpang menyebok naik mende ni heheheheh
 
 
 
 
 
 
ni dia abg sepupu aku lepas gian
 
ok ini sekitar Uptown Tambun.
 
 
 
                        ok. Uptown Tambun ni gempak jugakla.... dah banyak kali aku pegi. Macam Gerbang Malam jugak la.... tapi ramai lagi peniaga di Gerbang Malam. OK sape belum pegi bolehla cuba pegi. Lokasi area Sunway City