JellyPages.com

komli

Wednesday, 13 November 2013

Mak Uda Corner

Assalamualaikum
Mula2 aku nak makan satu tempat ni. Lepas tu pergi isi minyak dulu. Lalu kedai ni. Tengok2 kedai peberet aku ni bukak. Setau aku pagi sampai petang je dia bukak. Apa lagi...... singgah la....
 
Tara...... makan mee kita hari ni
 
aiyar aiyaran
 
mee kicap
 
kuah sup Plus isi ikan
 
kuah kari plus isi ikan
 
sambal bawang putih
 
keadaan warung open
 
wa suke isi ikan.... tapi wa punya amak tale kasi makan. dia cakap wa suta makan banyak nasi..... tape.... nanti wa pegi sendili bersama atuk tecinte....
 
ok. total rm23.30 plus mee kari bungkus untuk mak 1. Orang Ipoh dan mee kicap x dapat dipisahkan? hahahah statement ni mcm nak terjun besen pon ada. Aku pernah terbaca 1 entry pasal ayat tu. Kenapa orang Ipoh suka makan mee kicap. Kalau orang yang baca ni orang Ipoh dan dia x suka makan mee kicap mesti dia cakap "pehal lak... aku x suka pon..." kan hahahahah .... bukan semua da..... ada gak orang Ipoh x makan mee kicap. Yang jelas aku suka. Aku adalah orang Ipoh yang sangat fan mee kicap terutamanya mee kicap Mak Uda ni. Kalau pergi makan tempat lain x sama yer....
di manakah terletaknya kesedapan mee kicap? kalau Tanya aku tentulah pada kuah supnya. Or boleh makan dengan kuah kari. Aku pilih kuah kari yang memang kill kat sini. sup dia jangan cakap la....pon power rangers jugak. jom terai..... selamat menerai ok.
lokasi
Kampung Chepor Tambahan(kg Pasir)
Tepi Jalan je.....
 
 

6 comments:

  1. teringin juga nak rasa mee kicap yang sedapp tuu.. =)

    ReplyDelete
  2. baru dengar ada mee kicap..sedapp tak ??

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap pada yang suka dan yang minat dek heheheh :)

      Delete
  3. Rasa lapar plak habis baca post ni. Tak pernah cuba lagi mee kicap ni.

    ReplyDelete