JellyPages.com

komli

Friday, 15 November 2013

My Nasi Kandar

Assalamualaikum
Hari ni mak aku masak. Kalau mak aku masak aku dengan Lin biasa makan awal. Bila dah makan awal, cepatla pulak laparnya memandangkan system tido aku dengan Lin yang memang jahanam. Tido paling awal pukul 2. So pukul 1 pagi perut memaksa keluar. Lin mengidam nak makan makan roti nan.
 
maka ke sini lahhhhh.....
 
bandung aiskrim tu memang sedap.... tiba tang air suam bau ikan. So tukar ke gelas kaca baru ok.
 
cheese nan
 
murtabak daging
 
ayam tandoori
 
talak olang oooo sudah pukul 1
 
siang ke main lagi kekadang sampai xde kerusi nak duduk
 
ok bai bai
 
ok. total rm23.50. Disebabkan dah malam buta jadi deria rasa aku yang kurang ni semakin kurang. Aku rasa murtabak tu bese bese je.... cuma aku layan air bandung aiskrim tu. Lin ni punya suka kalau bab roti-roti ni sebab sejarahnya bapak dia pandai buat roti. Tapi cara dia makan roti agak berbeza dari org lain. roti canai cecah teh ( yg ni aku dah jumpa lebih dari sorang buat gini)  atau pon dimakan gitu je. Tosei makan dengan gula. Roti nan pon makan kosong. Kalau roti putih tu dia makan kosong je. Kalau aku memang x la.... cuma aku dah try tosei dengan gula. Memang x boleh blah rasa dia. Tapi ternyata taste dia sgt hebat dari pandangan deria rasanya sendiri heheheh
Orang ramai cakap kedai mamak ni mahal. Dah mahal pergi lagi buat apa? masa Mydin Mall ni baru bukak semua kecoh kedai mamak ni mahal. Aku sendiri pernah q untuk bayar apa ntah aku dah lupa. Depan aku ni ada la miss outsider nak bayar nasi. Bila dengar je jumlah yg perlu dibayar termenung miss tu. Kesian jugak. aku pon rasa mcm mahal mamak tu charge nasi miss ni.
Aku jarang makan sini. Kalau betul2 Lin nak makan roti nan baru pegi. note: nan garlic+cheese sape x tahan angin jangan makan okay :) 
Lokasi
Mydin Mall

4 comments:

  1. nasi kandar sedapnye..lame x makan ..nyum nyum http://permaisurycintahaty.blogspot.com/2013/11/blog-walking.html?m=0

    ReplyDelete
  2. Muratabak daging tu yang best! Fuuh, lapar plak rasanya...

    ReplyDelete
  3. heheheheh boleh la..... murtabak melayu lagi sedap kot :)

    ReplyDelete